Activating the foyer at The Royal Danish Playhouse

A diversity of use brought – a seemingly dead space – back to life in the renowned cultural institution in Copenhagen.

A need for a working lounge

When architects Lundgaard & Tranberg designed The Royal Danish Playhouse in 2008, behaviours in public space were different from what they are today. The demand for informal meeting spaces has in the last decade grown significantly, shown in the common desire to engage in a few hours work or to hold a quick check-in at a cultural location.

Coloured by the context

The large windows facing the water makes the foyer bath in blue light. The architects were subtle when lighting the open spaces, designed to neutralize reflections in the glass. As a result, the lounge feels warm, and the shades of upholstery used in the Nest chairs mirror that pleasant, all-embracing, blue tone. 

“…the common desire to engage in a few hours work or to hold a quick check-in at a cultural location”
The demand for informal meeting spaces has in the last decade grown significantly

Products

Featured and related Nest products used at The Royal Danish Playhouse

Low Nest Table
by Form Us With Love
Low Nest Table Round
Easy Nest
by Form Us With Love
Low Nest Sofa
by Form Us With Love
Easy Nest Sofa
by Form Us With Love
Low Nest Chair
by Form Us With Love